Nieuwsberichten zangkoor "Praise the Lord"

Zangkoor ‘Praise the Lord’

De volgende repetitieavond is op dinsdag 16 januari.

Allen weer van harte welkom

 

Zangkoor ‘Praise the Lord’

De volgende repetitieavond is op dinsdag 5 december. Allen weer van harte welkom, Pascal de trompettist hoopt ook deze avond te komen oefenen met ons. Op 12 december is de generale repetitie samen met het jongerenkoor Heman. We hopen deze laatste avond gezellig af te sluiten met een oliebol en warme chocolademelk of een ander drankje.

(Ook) voor de gemeente:

Als u een appeltaart heeft besteld kunt u die 12 december ophalen tussen 19:00 uur en 20:00 uur. Ook bent u van harte uitgenodigd onze zangavond bij te wonen in de Grote Kerk te Dordrecht. We gaan het oratorium "Een Nieuw begin" weer uitvoeren. Samen met het jongerenkoor Heman uit Capelle aan den IJssel. Deze avond wordt gehouden t.b.v. de JBGG.

Medewerkenden deze avond zijn:

Opening: Ds. D.W. Tuinier. Dirigent: Martien van der Zwan. Orkest: Christelijk Ensemble Filomusica. Orgel: Henriette de Bat- van Maelsaeke. Piano: Christiaan Stouten. Trompet: Pascal v d Velde. Spreekstem: dhr. W.Chr. van Bellen. Appèlwoord: dhr. S. Jacobse (JBGG)

Entree: €5,00 (vanaf 12 jaar)

Zangkoor ‘Praise the Lord’

Dinsdag 26 september hopen we weer te repeteren. 

We zijn bezig het oratorium: "Een Nieuw Begin" in te studeren.

Van harte welkom om de sfeer te proeven op ons koor en een avond mee te zingen.

Je kunt daarna beslissen of je (project) lid wordt.

Voor meer informatie: www.zangkoorpraisethelord.nl 

Zangkoor ‘Praise the Lord’

Wat fijn dat we een aantal projectleden mochten verwelkomen op 29 augustus.

We zijn begonnen aan het instuderen van het Kerstoratorium "Een nieuw begin". De uitvoering is op 16 december 2017 in de Grote Kerk van Dordrecht. T.b.v. de JBGG actie. 

Twijfelt u nog? Kom een keer vrijblijvend luisteren of meezingen! 

Iedereen vanaf 16 jaar is van harte welkom. Volgende oefenavond is 12 september. 

Voor meer informatie kijkt u op de website: www.zangkoorpraisethelord.nl

Praise the Lord

Zing mee..

Met het kerstoratorium: Een Nieuw Begin op D.V. 16 december 2017 in de Grote Kerk te Dordrecht. We gaan die avond samen met het Jongerenkoor Heman uit Capelle aan de IJssel dit oratorium uit te voeren. Onder leiding van het Christelijk Ensemble Filomusica, en Christiaan Stouten op de piano.

Van harte welkom om de sfeer te proeven op ons koor en een avond mee te zingen. Je kunt daarna beslissen of je (project) lid wordt. We starten op D.V. 29 augustus om 20 uur in de Adullamkerk te Waarde. Voor meer informatie: www.zangkoorpraisethelord.nl

Voor alle informatie over het koor verwijzen wij u graag naar de eigen website: www.zangkoorpraisethelord.nl

Over het zangkoor

We repeteren om de veertien dagen op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in de kerk. We willen graag een koor zijn voor de hele gemeente. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom om eens een avond mee te zingen of luisteren. Zingen is iets leren, actief bezig zijn en ontspannen tegelijk.

De doelstellingen van het koor zijn:

 • Zingen tot eer van God, waartoe Paulus oproept in Efeze 5:18b en 19: 'maar wordt vervuld met den Geest; Sprekende onder elkander met psalmen, en lofzangen, en geestelijke liederen, zingende en psalmende den Heere in uw hart.'
 • Oefenen van zingen door het instuderen van de psalmen en gezangen.
 • Door het geven van uitvoeringen ook anderen laten delen in het gezang.

Het repertoire bestaat uit:
English psalms, psalters en hymns en Nederlandse psalmen en gezangen.

Agenda zangkoor

Voor leden

Nieuws Activiteitencommissie

 • Oliebollenactie en mini-winter-fair.

  We hopen zaterdag 30 december oliebollen te bakken in de loods van Martin en Annelies Goud, Nolleweg 1a. Die ochtend willen we vroeg  beginnen, zodat u vanaf 9 uur de oliebollen en/of appelbeignets op kan halen. Drink gezellig een bakje  koffie, thee of warme chocolademelk en proef alvast van de lekkernijen.  Of neem een kop erwtensoep, ook altijd lekker in de winter. De kinderen kunnen ondertussen grabbelen, marshmallows warmen of een pindaketting rijgen. Kijk ook even rond bij de kraampjes of...

  Lees meer...

 • Kerstzang in de Adullamkerk

  In ons kerkgebouw zal D.V. zaterdag 23 december de traditionele Kerstzangavond gehouden worden. Medewerking aan deze avond wordt  verleend door  het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland onder leiding van dirigent Ron van Ommen. Het beloofd een zeer gevarieerd programma te worden,  waar naast koorzang ook veel ruimte is voor samenzang, die op het orgel begeleid wordt door de organist Martin Weststrate. De avond begint om 19.30 uur en er wordt gecollecteerd t.b.v. ons bouwfonds. Een ieder van...

  Lees meer...

 • Oliebollenactie

  Zaterdag 30 december hopen we weer oliebollen te bakken.  Deze morgen willen we uitbreiden naar  een mini winterfair. Volgende keer hopen we meer te kunnen vertellen en zit er bij het Kerkelijk Nieuws ook een flyer met antwoordenstrookje voor de oliebollen.

  Lees meer...

 • Maken winterkrans op D.V 12 december

  Kom gezellig een avondje met elkaar een krans maken, voor aan uw deur of voor op tafel. Opgeven kan via \n Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het invullen van het antwoordstrookje op de flyer. De avond begint om 20.00 in de zaal van de kerk, kosten 15 euro pp. De opbrengst is voor het bouwfonds. Vergeet niet uw snoeischaar, scherp mesje en evt. eigen decoratie mee te nemen! neem gerust iemand mee.

  Lees meer...