Thuishulp

Een steuntje in de rug nodig? Dan bent u bij de vrijwillige thuishulp van de NPV aan het juiste adres. Met verspreid over het land 7.400 vrijwilligers zetten we ons in voor onze medemens. NPV-Thuishulp is er voor iedereen. Het maakt niet uit of u wel of geen christen bent, wel of geen lid bent van de NPV; iedereen kan een beroep doen op ons. De vrijwillige thuishulp van de NPV wordt gegeven door vrijwilligers van onze lokale afdelingen.

 

Wat kunt u verwachten?

Onze hulp wordt niet gegeven als vervanging voor taken die zorgverleners uitvoeren, maar aanvullend daarop als een steun in de rug zijn voor mantelzorgers. U kunt hierbij denken aan:

  • samen koffie drinken of wandelen;
  • begeleiding naar een afspraak in het ziekenhuis;
  • het doen van wat lichte huishoudelijke taken.
  • samen de boodschappen doen;
  • het ontlasten van een mantelzorger, die dan even wat voor zichzelf kan doen.

 

Hoe werkt het?

Als u hulp nodig hebt, wil de NPV u zo goed mogelijk van dienst zijn. Bent u benieuwd of u in uw woonplaats ook gebruik kunt maken van de thuishulp van de NPV? Zoek dan naar een afdeling bij u in de buurt en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. De coördinator van de vrijwilligers zal vervolgens persoonlijk contact met u opnemen, om uw hulpvraag zo helder mogelijk te krijgen. De coördinator schat uw hulpvraag in en gaat op zoek naar een vrijwilliger die bij u past of naar mensen uit uw eigen netwerk die u kunnen helpen. In overleg met u bepaalt de coördinator wie er wordt benaderd. Als er een vrijwilliger is gevonden, volgt er een kennismakingsgesprek waarop van beide kanten ‘ja’ of ‘nee’ gezegd kan worden. Gaan beide partijen akkoord, dan gaat de vrijwilliger aan de slag. De coördinator houdt contact met u (hulpvrager) en vrijwilliger en er wordt een termijn afgesproken wanneer de hulpvraag wordt geëvalueerd

Het is de missie van de NPV om haar gedachtegoed over medisch-ethische ontwikkelingen 1) uit te dragen, 2) aan kerk, samenleving en overheid beschikbaar te stellen en 3) daar praktisch vorm aan te geven.

Vanuit de Bijbelse opdracht en in navolging van Jezus Christus opkomen voor het leven, relevante medische ontwikkelingen vanuit de christelijke ethiek doordenken en duiden, (beleid) beïnvloeden en mensen in gezondheid en ziekte bijstaan door toerusting, lotgenotencontact, belangenbehartiging, voorlichting en praktische hulp.

https://www.npvzorg.nl/diensten/thuishulp/

In onze gemeente wordt hulp geboden door vrijwilligers via de NPV. Mocht u zelf, of u als mantelzorger hulp nodig hebben of twijfelt u over hulpvragen, bel ons dan gerust!

Geeske van Veldhuisen: 0113-504296
Hilde van Zutphen: 0113-795208/0652231405
U kunt ons ook mailen: npvwaarde@gmail.com
Contactpersoon namens de diaconie is diaken A.C. Kole